کتب و نشریات علمی
 

معرفی گروه علوم باغبانی

باغبانی علم و هنر کشت، تکثیر، فرآوری و فروش گل ها، میوه ها، سبزیها ، گیاهان دارویی، معطر و زینتی است و در یک تعریف کلی باغباني‌ آميخته‌اي‌ از علم‌، هنر و حرفه‌ی کاشت، داشت و برداشت میوه، گل و سبزی می باشد. عبارت Horticulture  از دو کلمه ی hortus  (باغ) و cultus (کشت وکار)  تشکیل شده است. رشته علوم باغبانی یکی از مهمترین رشته های کشاورزی است که داوطلب گروه آزمایشی علوم تجربی میتواند آن را انتخاب کند. با توجه به افزایش روز افزون جمعیت و نیازهای غذایی آنها، محصولات باغبانی با تامین حدود 40 درصد مواد غذایی، نقش مهمی در تأمین مواد غذایی مورد نیاز بشر دارد. امروزه گرایشهای متعدد علوم باغبانی علاوه بر تولید ‌محصولات اصلی(سبزی ،میوه و گل) مطابق استاندارد های غذایی و کیفی، به نیازهای روحی بشر و تولیدات لوکس و با ارزش (باغبانی تزیینی و فضای سبز ) نیز توجه ویژه ای دارد. حفظ کیفیت محصولات و ممانعت از بوجود آمدن ضایعات در محصولات باغبانی در مرحله پس از برداشت، انبارداری و بازار رسانی از دیگر زمینه های مطالعاتی علم باغبانی است.
گرایش گیاهان دارویی، ادویه ای و نوشابه ای در ارتباط با مطالعه گیاهان دارویی برای استفاده از آنها در صنعت تولید دارو، غذا، عطرسازی است. و نهایتا دست یابی به ارقام جدید و افزایش کمی و کیفی کلیه محصولات باغبانی نیازمند بکارگیری علم اصلاح و بیوتکنولوژی محصولات باغبانی است. علوم باغبانی به هفت شاخه اصلی  دسته بندی می شود:
  1.  علم گل کاری (Floriculture)
  2. باغبانی تزیینی (Ornamental Horticulture)
  3. علم سبزی کاری (Olericulture) 
  4. علم میوه کاری (Pomology)       
  5. فیزیولوژی و و فن آوری پس از برداشت (Postharvest physiology & Technology)         
  6. علم گیاهان دارویی، ادویه ای و نوشابه ای (Medicinal and aromatic Plants)         
  7. اصلاح و بیوتکنولوژی محصولات باغبانی  (Biotechnology & Breeding ) 
 
درباره گروه مهندسی علوم باغبانی 
گروه آموزشی علوم باغبانی دانشگاه مراغه قدیمی ترین گروه آموزشی دانشکده کشاورزی و در واقع دانشگاه مراغه است که از بدو تاسیس دانشکده کشاورزی مراغه در سال 1366، فعالیت خود را با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی علوم باغبانی آغازکرد و از سال 1374 بعنوان اولین گروه  آموزشی در مقطع کارشناسی علوم باغبانی دانشجو تربیت میکند. در حال حاضر در این گروه آموزشی سالانه 40 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی ناپیوسته و 40 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی پیوسته و 8-10 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته می شوند. گرایش تحصیلی پذیرفته شدگان در مقطع کارشناسی ارشد، فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت محصولات باغبانی و اصلاح و فیزیولوژی سبزی ها است. هدف اصلی در مقطع کارشناسی، آموزش نیروی متخصص در زمینه ی تولید محصولات باغبانی است و در دوره کارشناسی ارشد تربیت پژوهشگران در این بخش می باشد.
 تاسیس   1366
 اولين دوره دانشجويان کارشناسی :  سال 1374
 اولين دوره دانشجويان کارشناسی ارشد  : سال1390