چاپ دو مقاله دانشجوی دانشگاه مراغه در ژورنال های نیچر ایندکس

  • 07 Jan 2025
  • کد خبر: 1601022
  • 512
چاپ دو مقاله دانشجوی دانشگاه مراغه در ژورنال های نیچر ایندکس

مقاله‌ی خانم زهرا احمدی، دانشجوی کارشناسی شیمی محض و عضو گروه تحقیقاتی دکتر رضا اباذری از دانشگاه مراغه، در ژورنال معتبر نیچر ایندکس تحت انتشارات American Chemical Society منتشر شد. این مقاله به بررسی کاربردهای شیمی تجزیه نانومواد متخلخل پرداخته است.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه، تبدیل و ذخیره انرژی پاک به مواد الکترودی ساده، مقرون به صرفه و موثر برای دستیابی به نتایج امیدوارکننده نیاز دارد. بدین منظور، توسعه الکتروکاتالیست‌هایی با کارایی بالا ، پایداری کافی و مقرون ‌به ‌صرفه ضروری است. واکنش اکسایش آب از واکنشهای بنیادی در تولید هیدروژن از آب می باشد. الکتروکاتالیست های تجاری که در این زمینه مورد استفاده قرار میگیرند عمدتا بر پایه فلزات نجیب هستند که از محدودیتهایی برخوردارند. چارچوب‌های فلز- آلی با داشتن ویژگیهایی منحصر به فرد کاندیدای عالی برای جایگزینی با کاتالیزورهای تجاری باشند. 
بر اساس این دانسته ها، در پژوهش انجام یافته یک ماده کامپوزیتی که از چارچوب فلز- آلی حاوی کبالت  با هیدروکسید دوتایی لایه ای حاوی نیکل و منگنز تشکیل شده است برای اکسایش آب مورد استفاده قرار گرفته است. این کامپوزیت به دلیل بوجود آمدن اثر هم افزایی بین دو جز سازنده خود، تخلخل چارچوب فلز-آلی، وجود مراکز فلزی الکتروفعال و مساحت سطح ویژه بالا، عملکرد عالی برای اکسایش آب نشان داده است. 
نتایج این پژوهش در ژورنال معتبر IC نمایه شده نیچر ایندکس به چاپ رسیده است. نتایج این تحقیق از انتشارات ACS  از لینک زیر قابل دریافت است:
https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.inorgchem.4c04683
علاوه‌براین، دکتر سهیلا صنعتی محقق پسا دکتری گروه تحقیقاتی دکتر رضا اباذری از مقاله‌ای دیگر که بر روی سنتز الکتروکاتالیست های هدفمند و بررسی خواص آن‌ها برای تولید انرژی کار می کند خبر داد و گفت:  واکنش اکسیداسیون اوره یک واکنش آندی برای تولید هیدروژن از طریق شکافت آب است. اهمیت این واکنش هم در تولید هیدروژن و هم در رفع آلودگی فاضلاب موثر میباشد. نتایج این تحقیق از انتشارات معتبر American Chemical Society از لینک زیر قابل دریافت است:
https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.inorgchem.4c05162
همچنین دکتر اباذری از یک کار تحقیقاتی جالب توجه که روی باتری های لیتومی انجام شده است خبر داد و گفت: بحران انرژی علاقه به استفاده از پیلهای سوختی غشا مبادله پروتون را افزایش داده است. در یک کار پژوهشی یک فتالوسیانین آهن جدید همراه با نانوکلاه کربنی توخالی دوپ شده با نیترید کبالت غنی از نقص ارائه شده است که از چارچوب‌های فلز- آلی مبتنی بر ایندیم با کبالت دوپ شده مشتق شده است. این پیشرفت به تلفیق موثر ساختار نیترید کبالت در سایت‌های فعال Fe-N4 نسبت داده می‌شود که به طور قابل‌توجهی دسترسی به سایت‌های فعال را افزایش داده و در نتیجه عملکرد کاتالیزوری را بهبود بخشیده است. علاقه مندان می‌توانند نتایج کامل این تحقیق را از طریق لینک زیر در مجله CEJ با ضریب تأثیر ۱۳ مشاهده نمایند.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1385894724098346


اشتراک گذاری

خبر‌های مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.