نمایشگاه تخصصی رینوتکس ۲۰۲۴ دانشگاه مراغه افتتاح شد - دانشگاه مراغه
نمایشگاه تخصصی رینوتکس ۲۰۲۴ دانشگاه مراغه افتتاح شد
- 23 Dec 2024
- کد خبر: 1571467
- 3869
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه، رییس دانشگاه مراغه روز دوشنبه در آیین افتتاح این نمایشگاه بیان کرد: هدف از برپایی این نمایشگاه تخصصی رینوتکس ۲۰۲۴ ایجاد زمینه لازم برای بهرهبرداری از توانمندیهای فناورانه شرکتها و صنایع و رفع نیازهای تولیدکنندگان است.
«محمد زادشکویان» افزود: تقویت و توسعه فرهنگ نوآوری و ایجاد زیرساخت برای رشد پایدار فناوری در منطقه و افزایش تعامل بین دستگاههای اجرایی و فناوارن و همچنین معرفی فناوریهای جدید به بازارهای داخلی نیز از دیگر اهداف برگزاری این نمایشگاه به شمار میرود.
وی اضافه کرد: تشویق سرمایهگذاران به حمایت از محصولات نوآورانه و دانشبنیان و برگزاری کارگاههای آموزشی و توسعه ارتباطات کشاورزان و صنعتگران با فناوران و شرکتها و صنایع نیز در این نمایشگاه دنبال میشود.
وی افزود: اعتقاد داریم که با ایجاد بستر مناسب برای همکاری بین سه نهاد وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و وزارت علوم به عنوان نهادهای حاکمیتی و کشاورزان و صنعتگران و فناوران میتوان به دستاورهای جدید در حوزه امنیت غذایی دست یافت.
وی با بیان اینکه «فراهم بودن غذا»، «دسترسی به غذا» و «مصرف و سلامت» و «ثبات و پیایداری» چهار رکن امنیت غذایی است، ادامه داد: دانشگاه مراغه در سالهای آینده و با تلاش دانشجویان، اساتید و فناوران و از طریق ایجاد هماهنگی لازم بین مسئولان اجرایی، گامهای موثری در راستای مسئولیت اجتماعی خود و تامین امنیت غذایی بر میدارد.
زیستبوم فناوری در مراغه ایجاد شود
معاون استاندار آذربایجانشرقی و فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز برگزاری نمایشگاه فناوری زیستی رینوتکس ۲۰۲۴ در دانشگاه مراغه را یک نوآوری خواند و افزود: برای ایجاد زیستبوم فناوری در شهرستان باید شرایطی فراهم شود که بازیگران فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی یک تعامل موثر و همیشگی داشته باشند.
«امین امینیان» ضمن ابراز امیدواری نسبت به ثبت این نمایشگاه در تقویم سالانه فعالیتهای علمی و پژوهشی شهرستان، افزود: مجموعهای از سازمانهای دخیل باید قابلیتهای خودشان را به صورت مشترک و برای خلق ارزش به کار بگیرند.
وی با بیان اینکه نوآوری منبع خلق ارزشهاست، اضافه کرد: از آنجایی که مراغه قطب کشاورزی آذربایجانشرقی است، باید زنجیره تولید و ارزش در این شهرستان تکمیل شود و تحقق آن به فناوری نیاز دارد.
«امینیان» به برخی از اهداف برگزاری این نمایشگاه هم اشاره کرد و ادامه داد: در سایه تحقق اهداف این نمایشگاه میتوان مراغه را در مسیر پیشرفت قرار داد و از طریق ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی شهرستان، مشکل اشتغال را حل کرد.
دبیرخانه دایمی فناوری زیستی رینوتکس در مراغه مستقر شود
مدیرکل حوزه استانداری آذربایجانشرقی نیز در این آیین ابراز امیدواری کرد که دبیرخانه دایمی فناوری زیستی رینوتکس در مراغه مستقر شود و بیان کرد: ارتباط لازم با شرکتها و مسئولان اجرایی باید برقرار شده و برگزاری این نمایشگاه به عقد قرارداد برای حمایت از نوآوران و فناوران منجر شود. شرکتهای شرکتکننده در نمایشگاه مراغه ۵۰ میلیاراد ریال تسهیلات دریافت میکنند
«عزیز جوانپور» افزود: جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی نیز باید از شرکتهای دانشبنیان حمایت جدی داشته باشد و قانون هم معافیتهای مالیاتی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان در نظر گرفته که متاسفانه در آذربایجانشرقی چندان به این موضوع توجه نشده است.
وی با تاکید بر اینکه شرکتها و صنایع میتوانند در صورت حمایت از شرکتهای دانشبنیان از معافیتهای مالیاتی بهرهمند شوند، ادامه داد: مجلس شورای اسلامی طی سالهای اخیر در حوزه جهش تولید و حمایت از شرکتهای دانشبنیان مصوبههای خوبی داشته است.
«جوانپور» با بیان اینکه راهی جز دانش بنیان کردن صنایع وجود ندارد، ادامه داد: در سایه حمایت از شرکتهای دانشبنیان از فرار مغزها هم جلوگیری میشود.
به گفته وی شرکتهایی که در نمایشگاه فناوری زیستی رینوتکس ۲۰۲۴ به میزبانی دانشگاه مراغه حضور دارند، از ۵۰ میلیارد ریال تسهیلات بهرهمند میشوند.
وی با بیان اینکه رینوتکس در تقویم نمایشگاهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ثبت شده است، افزود: مسئولان اجرایی نیز باید به طور جدی از فعالیتهای دانشبنیان حمایت کنند تا به اهداف اصلی خودش که همانا تولید محصولات جدید و تجاریسازی آنهاست، برسد.
به گفته وی در دوازدهمین نمایشگاه رینوتکس ۲۰۲۴ به میزبانی تبریز ۲۲ قرارداد بین شرکتهای دانشبنیان و بخش خصوصی منعقد شد که جزو نتایج ارزشمند این دوره از نمایشگاه به شمار میرود.
هدف، بهبود وضع زندگی انسان است
«حجتالاسلام محمدی راد»، امام جمعه موقت شهرستان مراغه در افتتاحیه رینوتکس ۲۰۲۴ در دانشگاه مراغه، ضمن اشاره به اینکه این دانشگاه روزی تنها یک دانشکده کشاورزی بوده است گفت:« از آنجایی که دانشگاه مراغه از دانشکده کشاورزی رشد و توسعه یافته و به نقطهای که الان ایستاده، رسیده است، بسیار شایسته است همایشهای کشاورزی ور این دانشگاه برگزار شود.»
وی در ادامه افزود:« عموما این نمایشگاه را با عنوان نوآوری و فنآوری یاد میکنند؛ ولی به نظر بنده ترکیب فنآوری و نوآوری مناسب تر است، چرا که فنآوری بستری برای نوآوری است.»
«محمدیراد» با تاکید بر اینکه هدف نهایی افراد فنآور و نوآور کمک به بهبود وضع زندگی انسان است توضیح داد:« همه کارهایی که انجام میشود باید به بار بنشیند و تاثیر خود را در زندگی مردم بگذارند؛ اگر به بهبود زندگی انسان کمک نکند، به این معناست که تمام نشست و برخاستها شعاری بیش نیست.»
در پایان، امام جمعه موقت شهرستان مراغه با آرزوی موفقیت برای فنآوران و نوآوران تاکید کرد:«امروزه اکثر کشاورزان بسیار کار میکنند و اندک سود میبرند. آرزوی من این است که در نتیجه این همایشها، کشاورزان بتوانند با تلاش و کار کمتر به سود بیشتر دست یابند.»
برای دستیابی به تولید پایدار باید یافتههای جدید به عرصهها کشاورزی منتقل شود
مدیر کل جهاد کشاورزی استان با اظهار اینکه اهمیت اصلی کشاورزی مربوط به امنیت غذایی است بیان داشت: بسیار حائز اهمیت است که بتوانیم غذای سالم و کافی برای جامعه تامین کنیم.
وی با تاکید بر اینکه بیش از ۱۳ میلیون تن گندم هم در سطح کشور خریداری شده است، اضافه کرد: با این وجود به دلیل تکالیفی که برنامه هفتم توسعه بر دوش بخش کشاورزی نهاده است، برای افزایش ضریب نفوذ: دانش در عرصههای کشاورزی مشتاق هستیم.
ایشان در ادامه با اشاره به کاهش روزافزون منابع آبی افزود: در برنامه پنج ساله هفتم توسعه کشور صرفه جویی۸۰ میلیون مترمکعب آب به عنوان سهم بخش کشاورزی در نظر گرفته شده بود که این میزان به ۶۵ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
«شفیعی» ادامه داد: واردات محصولات تراریخته نیز هر سال باید به میزان پنج درصد و تا پایان برنامه هفتم توسعه در مجموع به میزان ۲۵ درصد کاهش یابد و علاوه بر آن تکالیف مختلف دیگری هم بر دوش بخش کشاورزی استان گذاشته شده است.
وی افزود: انتظار ما از پژوهشگران و شرکتهای دانشبنیان انتقال فناوریهای جدید به عرصههای تولید بخش کشاورزی است اما اکنون بین دانشگاهیان و شرکتهای فناور با دستگاههای اجرایی فاصله وجود دارد و این پیوند باید برقرار شود.
وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی ۱۰۰ مورد نیاز فناورانه شناسایی کرده است، افزود: در زمینه رفع این نیازهای فناورانه برای عقد قرارداد آمادگی داریم.
وی با بیان اینکه فعالیتهای پژوهشی دانشگاهها متاسفانه مقالهمحور است و در عمل به نیازها پاسخ نمیدهد، تاکید کرد: برای دستیابی به تولید پایدار باید یافتههای جدید به عرصهها کشاورزی منتقل شود.
ایشان ادامه داد: آذربایجانشرقی نزدیک به پنج میلیون تن تولید محصولات کشاورزی دارد که برای پنج سال آینده به هیچ عنوان کافی نیست و چارهای جز بهرهگیری از فناوریها وجود ندارد.
شفیعی ادامه داد: تولیدکننده نمونه کشوری در همین شهرستان ۱۷۰ تن در هکتار تولید داشت و به نظر میرسد علاوه بر فناوریها باید از دانش بومی کشاورزان هم بهرهبرداری شود.
گفتنی است دوازدهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی در هشت حوزه فناوری و به میزبانی مراکز دانشگاهی آذربایجان شرقی برگزار می شود و بخش تخصصی فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی آن به دانشگاه مراغه سپرده شده است
این نمایشگاه تخصصی از سوم تا ششم دیماه در محل دانشگاه مراغه دایر بوده و از ساعت ۱۰ تا ۱۸ برای بازدید عموم مردم و دانشگاهیان مهیاست.
چند کارگاه تخصصی با موضوعات «کاربرد فناوری هستهای در کشاورزی» و «آشنایی با اصول بازاریابی و تجاریسازی»، «بررسی چالشهای کنونی و پیشروی تولید و صادرات خشکبار آذربایجانشرقی و کشور»، «بررسی چالشهای کنونی و پیشروی دامنههای سهند و اثرات آن بر توسعه پایدار منطقه»، «سلامت محصولات غذایی – کشاورزی» و «بررسی چالشهای کنونی و پیشروی ترویج و توسعه کشت زعفران در جنوب آذربایجان شرقی» نیز در حاشیه این نمایشگاه برگزار میشود.
- #دانشگاه مراغه -
- #مراغه -
- #وزارت علوم -
- #فرماندار مراغه -
- #ربع رشیدی -
- #رینوتکس 2024 -
- #رینوتکس -
- #تبریز -
- #نمایشگاه تخصصی رینوتکس ۲۰۲۴ -
- #فناوریهای جدید -
- #استانداری آذربایجانشرقی -
- #معاون استاندار -
- #دانشبنیان -
- #محصولات نوآورانه -
- #سرمایهگذاران -
- #وزارت جهاد کشاورزی -
- #وزارت صمت -
- #معاون استاندار آذربایجانشرقی و فرماندار شهرستان ویژه مراغه -
- #مایشگاه فناوری زیستی -
- #رینوتکس ۲۰۲۴ در دانشگاه مراغه