آیین نکوداشت دکتر یداله سبوحی در دانشگاه مراغه - دانشگاه مراغه
آیین نکوداشت دکتر یداله سبوحی در دانشگاه مراغه
- 11 Dec 2024
- کد خبر: 1552844
- 1291
آیین تکریم و تجلیل از دکتر «یداله سبوحی» استاد تمام دانشگاه صنعتی شریف و بنیانگذار اولین آزمایشگاه سیار ممیزی انرژی کشور، طی دومین دوره تجلیل از مفاخر علمی و پژوهشی مراغه، همزمان با گرامیداشت هفته پژوهش روز یکشنبه ۱۸ آذر، در دانشگاه مراغه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه؛ دکتر محمد زادشکویان ضمن تقدیر و تشکر از حضور دکتر سبوحی در جمع دانشگاهیان و پژوهشگران دانشگاه مراغه، گفت: ایشان یکی از سرمایه های اجتماعی شهر مراغه و کشور و از دانشمندان برتر حوزه انرژی هستند و تجربیات ارزشمندی دارند.
وی ابراز امیدواری کرد که دانشگاه مراغه با یاری این استاد برجسته بتواند با موسسات بین المللی دنیا وارد همکاری شود و بتواند در راستای ماموریت «امنیت غذایی، آب، زیست فناوری و سایر حوزه ها» قدم های موثرتری بردارد.
دانشگاه نمیتواند جدا از جامعه پیش برود
دکتر یداله سبوحی، باتاکید بر ماموریت دانشگاهها در جامعهمحوری به شعار "جهانی باید فکر کنیم، ولی محلی عمل کنیم" اشاره کرد و گفت: «باید به پتانسیلهای بزرگ علم وفناوری موجود توجه کنیم ولی در عین حال در محل خود پیاده کنیم و سپس به ابعاد بینالملل برسانیم.»
بنیانگذار و رئیس پیشین پژوهشکده علوم و فناوری های انرژی شریف، همکاریهای بین المللی را لازم دانسته و از تلاشهای انجام شده برای منتقلشدن این همکاریها به دانشگاه مراغه یاد کرد و افزود: یکی از مباحث جدی در عرصه بینالمللی و همکاریهای دانشگاهی «همبست آب، انرژی، غذا و زیستبوم» است.
دکتر سبوحی با بیان اینکه منطقه مراغه نیز با موضوعات مرتبط با این همبست درگیر است، ادامه داد: بسیاری دیگر از مناطق دنیا از جمله آفریقا، اروپا و ایالات متحده و چین هم به طور جدی روی این موضوع کار میکنند.
به گفته استاد و پشکسوت دانشگاه شریف در دنیا نزدیک به یک میلیارد نفر از تغذیه و آب شامیدنی مناسب محروم هستند و دانشگاه مراغه با نیروهای جوانی که دارد، میتواند در زمینه فناوریهای امنیت غذایی سرآمد باشد.
علوم افزایشگر و زاینده قابل تجلیل و تکریم است
حجتالاسلام والمسلمین محمدیراد در مراسم تجلیل دکتر یدالله سبوحی با بیان اینکه خداوند درجه اهل علم را به صورت جمع بیان کرده، افزود: درجههای علمی به مانند ایمان انسانها مختلف هستند و کسی به آخرین درجه علم نرسیده است.درجه اهل علم به اندازه دانش آنان میباشد و خداوند قبل از انسانها، اهل علم را تکریم کرده است.
وی با بیان اینکه بر اساس آیات قرآن کریم انسانها به بخش اندکی از علم دست مییابند، افزود: انسان از دانستن نباید مغرور شود و به علم بینهایت خداوند واقف باشد.
امام جمعه موقت مراغه افزود: دانشمندان نیز باید همواره در فکر آموختن و پیشرفت باشند و علم «مسموع» را به علم «مطبوع» تبدیل کنند.
ایشان همچنین با بیان اینکه مرجیعت علمی در حوزه و دانشگاه ایجاد میشود، افزود: دانشگاه باید مادر پیشرفتها باشد و به جامعه راه نشان دهد.
فعالیت های پژوهشی باید مسئله محور باشد
معاون استاندار آذربایجانشرقی و فرماندار شهرستان ویژه مراغه شامگاه در آیین گرامیداشت روز پژوهش مسئلهمحوری در فعالیتهای پژوهشی را مورد تاکید قرار داد و افزود: کارهای پژوهشی دانشگاه باید به سمت حل مسایل محلی سوق داده شود.
مرتضی مینویی پژوهش و آموزش را دو بال جداییناپدیر مراکز علمی خواند و افزود: بستر پژوهشمحوری باید بیش از پیش در دانشگاهها فراهم شود زیرا پژوهش عامل اصلی توسعه جوامع است.
وی با تاکید بر اینکه دنیای امروز دنیای تحقیق و پژوهش است، افزود: کشورمان دانشمندان بسیاری دارد و در سایه فعالیتهای پژوهشی آنان، بسیاری از قلههای موفقیت فتح شده است.
دکتر مازیار فرزام، مدیرپژوهش و فناوری دانشگاه مراغه، در این مراسم در خصوص فرایند و برنامه ریزی بمنظور برگزاری نمایشگاه زون تخصصی "فناوری زیستی کشاوزی و صنایع غذایی" رویداد رینوتکس2024 به میزبانی دانشگاه مراغه در دی ماه، توضیحاتی ارائه نمود و گفت: رینوتکس می تواند فرصت های ارزنده ای برای شهر و دانشگاه مراغه داشته باشد.
در ادامه هفدهمین گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و دومین دوره تجلیل از مفاخر علمی و پژوهشی مراغه؛ از مقام علمی و پژوهشی دکتر "یداله سبوحی" با اهدا لوح و هدیه هنری تجلیل شد.
دکتر یدالله سبوحی، استاد تمام در دانشگاه صنعتی شریف بوده و دارای 92 مقاله در ژورنالهای بینالمللی، 38 مقاله در کنفرانسها، 2 اختراع ثبت شده و مسلط به 4 زبان خارجی هستند. مقالات منتشر شده ایشان بیشتر در موضوعات لوله حرارتی نوسانی، مقاومت حرارتی، سیکل ترکیبی و بهینهسازی تهیه شده است و از سمتهای اجرایی ایشان میتوان به سرپرست گروه مطالعات بلندمدت انرژی، مشاور معاونت برنامهریزی وزارت نفت، بنیانگذار و رئیس پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف، دبیر ستاد بهینهسازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بنیاینگذار اولین آزمایشگاه سیار ممیزی انرژی دانشگاه صنعتی شریف، بنیانگذار و رئیس هیات مدیره شرکت علوم و فناوری انرژی طرشت و بنیانگذار و رئیس هیات مدیره Nexus of Energy Efficiency and Environment Technologies اشتوتگارت آلمان اشاره کرد.